Dé zomer interieurtrends van 2022!



Dé zomer interieurtrends van 2022!
02 mei 2022·
Leestijd:

De zomer komt er weer aan! Tijd om jouw woning summerproof te maken. Twee zomertrends zullen we komend seizoen vaak tegenkomen: ‘Fresh Start’ en ‘Transparant Remedy’. Benieuwd naar deze trends? In deze blog leggen wij uitgebreid uit wat deze trends precies inhouden, zodat jij ze meteen kunt toepassen in jouw interieur!

Fresh Start

De trend ‘Fresh Start’ staat volledig in het teken van een nieuw begin. Vooral in deze hectische tijd verlangt men naar een frisse start. Een frisse start maak je door op te ruimen en spullen uit te zoeken. Het milieu en duurzaamheid spelen een belangrijke rol bij deze trend. Er worden dan ook veel gerecyclede materialen gebruikt.

Kleuren

De basiskleur van deze trend is wit gecombineerd met verschillende natureltinten. Ook accentkleuren zoals blauw of geel worden gebruikt. Deze kleuren worden toegepast om juist de witte kleur te versterken. Pas jij deze kleuren toe, dan zal jouw kamer een frisse en rustige uitstraling krijgen.

Vormen

De vormen die gebruikt worden bij de trend Fresh Start zijn bewust eenvoudig en strak.

Meubels

Doordat er veel thuisgewerkt wordt, zijn veel kamers in huis multifunctioneel geworden. Hierdoor worden er kamerschermen gebruikt. Alle meubels zijn ook multifunctioneel en gemaakt van gerecycled materiaal zoals leer, kurk en katoen.

Fresh Start is samen te vatten als fris, licht en duurzaam.

Bekijk voorbeelden op Pinterest: https://nl.pinterest.com/pin/1...

Fresh start
Transparant Remedy

Transparant Remedy

Een andere woontrend deze zomer is Transparant Remedy. Ook deze trend heeft deels te maken met de pandemie. Om de hectische tijd te relativeren en achter ons te laten, is er behoefte aan creativiteit, humor en luchtigheid. Dit zie je ook terug in het interieur.

Kleuren

Binnen Transparant Remedy worden ruimtes gevuld met spannende uitgesproken pasteltinten, aangevuld met accenten van pastel neon. De kleuren voor de meubels zijn geïnspireerd op de zonsondergang.

Vormen

De vormen die gebruikt worden zijn vooral rond en golvend. De golvende bewegingen zijn geïnspireerd op water en zorgen voor een rustgevende uitstraling.

Meubels

De meubels zijn geïnspireerd op de transparantie van water. Daardoor zijn veel meubels van glas gemaakt, maar ook hoogglans keramiek of kunststof zie je veel terugkomen.

Met Transparant Remedy creëer je de vakantiesfeer in huis.

Bekijk voorbeelden op Pinterest: https://nl.pinterest.com/pin/2...

Welke van deze twee trends ga jij toepassen in jouw zomerse interieur? Nu het mooie weer er weer aankomt kunnen wij in ieder geval niet wachten om ons interieur wat op te frissen!

Andere interessante nieuwsartikelen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Jongewaard Heemskerk NVM Makelaars
Middenweg 159 A
1782 BE Den Helder

Back to top

Nieuw Molenplein fase 2!

Vanaf nu beschikbaar. Nieuwbouw op een prachtige locatie.

Bekijk de beschikbare woningen hier!